Vanaf november start het winterseizoen in diverse wintersportplaatsen in SalzburgerLand. De regio rekent na een zeer succesvol winterseizoen 22/23 opnieuw op een sterke winter. Niet in de laatste plaats door gasten uit Nederland: na Duitsland is Nederland verreweg de belangrijkste buitenlandse markt voor SalzburgerLand. Vorige winter kwamen er bijna 365.000 Nederlanders naar de regio om van een wintersport te genieten. Ook dit jaar is er veel geïnvesteerd in infrastructuur.

Van 3 tot 5 november brandt het seizoen met diverse activiteiten en events los op de Kitzsteinhorn bij Zell am See-Kaprun. Gevolgd door Obertauern op 2 december, Flachau van 8 tot 10 december en Saalbach Hinterglemm op 8 en 9 december. Los van de opening van het skiseizoen is er in december ook veel kerstsfeer te beleven in SalzburgerLand. Bijvoorbeeld op de grote kerstmarkten in Salzburg of op het bijzondere ‘Wolfgangseer Advent’, dat dit jaar zijn 20e verjaardag viert.

Infrastructuur

Groot nieuws op het gebied van infrastructuur komt uit Grossarltal. Daar wordt de nieuwe Kieserlbahn in gebruik genomen, een 10-persoons gondellift die wintersporters rechtstreeks naar de top van de Kieserl brengt op een hoogte van bijna 2.000 meter. Daar is ook een gloednieuw panoramarestaurant gebouwd met de naam ‘Wolke 7’. Door deze nieuwe lift is er nu ook een rechtstreekse verbinding van Grossarl naar Dorfgastein. Ook in Zell am See-Kaprun is een nieuwe lift in gebruik (de Sonnkogelbahn) en in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift naar de top van de Schattberg gerealiseerd.

Superluxe hotel in Gastein

Nieuws op het gebied van hotels komt vooral uit Bad Gastein. Daar zijn twee prachtige panden uit medio 19e eeuw totaal gerenoveerd om in stijl gasten te ontvangen. Het 5* Grand Hotel Straubinger en het 4* Badeschloss Hotel zijn dan in ook een belevenis op zich, of je gaat wintersporten of niet. Ook in Grossarl komt een nieuw hotel: vlak bij het dalstation van de gondel opent het B&B Villa-Alpin. En in Saalfelden opent in de eerste helft van 2024 midden in het centrum het Stadthotel.

Freeriden in Gastein (c) Gasteinertal Tourismus GmbH, Christoph Oberschneider

Wintersport steeds duurzamer

In steeds meer wintersportplaatsen komt gratis, lokaal openbaar vervoer en is aandacht voor energiezuinige kunstsneeuwproductie.  Met de trein op wintersport gaan, komt steeds meer in trek. Dat kan ook deze winter naar SalzburgerLand, bijvoorbeeld met de Tui Ski Express of met de Nightjet. Vrijdagavond weg, slapen in de trein en zaterdag op de piste: een relaxte manier van vervoer.

Vliegen naar Salzburg kan tussen medio december en eind maart dagelijks met Transavia vanaf Amsterdam en Rotterdam, en 5x per week vanaf Eindhoven. Op zaterdag kun je vanaf Amsterdam met easyJet naar Salzburg vliegen en op vrijdag en zondag met Eurowings. Op de luchthaven van Salzburg kun je aanvullende transfers naar je wintersportplaats boeken. Ten slotte kun je natuurlijk met de auto naar SalzburgerLand, dat op ca. 1.000 km van Utrecht ligt.

Voor meer informatie ga je naar  www.salzburgerland.com

Geef een reactie