Schladming-Dachstein is bekend van de wereldkampioenschappen die daar regelmatig worden gehouden, maar ook minder grote namen, zoals jij en ik, genieten van dit prachtige skigebied. Want doordat vier bergen naast elkaar zijn verbonden met de modernste liften, kun je prachtige tours maken door het Oostenrijkse Schladming-Dachstein. 

Schladming-Dachstein ligt in het hart van Ski amadé, het grootste skiparadijs van Oostenrijk waar je met één skipas terechtkunt op maar liefst 760 kilometer piste. Zo’n 123 kilometer daarvan ligt in Schladming-Dachstein en is verdeeld over de vier skibergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm.

De verschillende bergen hebben elk hun unieke punten, maar wat ze gemeen hebben zijn de prachtig geprepareerde pistes. Je vindt er hoogtepunten speciaal voor kinderen en ook volwassenen hebben onderweg heel wat ontdekken. Vervelen zul je je niet en naast het ski-plezier kun je terecht in rustieke hutten die je zullen verwennen met regionale delicatessen.

Lees meer over Schladming-Dachstein en Ski amadé 

Heerlijk genieten ©Mirja Geh

Op de Planai heeft iedereen de tijd van z’n leven

Middenin het betoverende landschap van Schladming-Dachstein ligt de Planai, een berg die een speciaal plekje in het hart van elke wintersportliefhebber verovert. Deze berg combineert sport, avontuur en ontspanning. Waar anders beginnen skiërs hun dag op een legendarische 4,6 kilometer lange afdaling die door professionals in de FIS-wedstrijden wordt gebruikt? Beleef de sensatie van het skiën op dezelfde pistes waar geschiedenis is geschreven.

Voor gezinnen transformeert de Planai zich in een wonderland. Kinderen lachen en leren in het magische Hopsi-Winterkinderland, terwijl avontuurlijke skiërs hun hart ophalen op de uitdagende Funslopes en Funcross-parcours. Hier, weg van de drukte, kun je skiën combineren met quality time met het gezin.

En voor de rustzoekers? De Planai nodigt je uit om je ski’s uit te klikken en een winterwandeling te maken. Een drie kilometer lang pad biedt rust tegen de achtergrond van het majestueuze alpenlandschap. Tijdens lunchtijd verzamelen skiërs zich in gezellige berghutten, waar de authentieke lokale keuken de perfecte aanvulling vormt op dit sneeuwparadijs. Natuurlijk wordt de dag in stijl afgesloten onderaan de berg tijdens de après-ski.

Perfect geprepareerde pistes ©Mirja Geh

Oefen je techniek in Hochwurzen

Hochwurzen is de speeltuin voor iedereen die van sneeuw houdt. De pistes van de berg Hochwurzen zijn breed en lang. Geweldig om je skitechniek te perfectioneren! Skiërs, rodelaars en wandelaars beleven hier allemaal het ultieme winterplezier. 

De berg roept met zijn uitgestrekte, langgerekte pistes die je zowel overdag als ’s avonds kunt bedwingen. In Hochwurzen zijn de pistes namelijk op bepaalde dagen verlicht. En dan die rodelbaan van zeven kilometer – een absolute must voor iedereen die op zoek is naar een adrenalinekick op de slee. Maar Hochwurzen heeft nog een andere troef in handen: de Funslope voor jong en oud, beginner of expert, die zorgt voor non-stop actie. 

Ultiem wintersportplezier © Mirja Geh

Reiteralm is een waar winterparadijs

Kijk niet gek op als je ineens een hele groep skiërs in een perfecte lijn langs je heen ziet racen. De Reiteralm is namelijk dé trainingsberg van internationale skiteams.  Maar niet alleen zij, ook enthousiaste skiërs, snowboarders en wintersporters die gewoon willen genieten van perfect geprepareerde pistes, heerlijke afdalingen, natuur en gezellige berghutten, zijn op de Reiteralm aan het juiste adres. Door de sneeuwkanonnen is 100% van de pistes sneeuwzeker.

Direct op de ski’s zonder gedoe? Reiteralm maakt het makkelijk. Vanaf de Ennstal hoofdweg duik je zo vanuit je auto de verse sneeuw in. Maar natuurlijk is de Reiteralm ook op ski’s gemakkelijk bereikbaar vanaf de andere drie bergen van Schladming-Dachstein.

Op de Reiteralm draait alles om afwisseling en plezier. De strak geprepareerde pistes zijn een droom voor iedereen die van snelheid houdt, terwijl de rustigere afdalingen je de ruimte geven om op je eigen tempo van de omgeving te genieten. Zoek je meer adrenaline? Daag jezelf dan uit op de uitdagendere routes die de berg rijk is.

En het avontuur stopt niet bij de laatste afdaling. De lokale skihutten bruisen van de gezelligheid, waar je tussen het skiën door op adem kunt komen met een stevige hap en een warm drankje. Hier kom je voor de sport en blijf je voor de sfeer!

Snelle liften brengen je in een mum van tijd omhoog © Mirja Geh

Gewoon genieten op Hauser Kaibling

Tot slot Hauser Kaibling, dat met liften natuurlijk ook verbonden is met de bekende Schladminger skigebieden Planai en Hochwurzen. De moderne en comfortabele gondels en liften brengen je in razend tempo naar de pistes. In een mum van tijd sta je bovenaan, klaar om de strak geprepareerde pistes te bedwingen. En of je nu beginner bent of doorgewinterde pro, verveling is hier geen optie. 

Je geniet hier van de snelle liften, brede pistes en die onmiskenbare Oostenrijkse gezelligheid in de skihutten. Trek gekregen van al die actie? De authentieke berghutten staan klaar met stevige kost om je weer op krachten te brengen. Geniet van het skigebied, de prachtige bergen om je heen, de fijne pistes, leuke skihutten en al het andere moois van Hauser Kaibling!

Lees meer over Schladming-Dachstein en Ski amadé

Geef een reactie