Ik wed dat je de kop van dit artikel misschien wel twee keer of meer hebt moeten lezen. Staat daar nu echt robot? Een skileraar in de vorm van een robot. Yep! Dat is in ieder geval het nogal ambitieuze idee van een Oostenrijkse toerisme-expert. Deze expert, Günther Aloys genaamd werkt naar eigen zeggen aan het ontwerp en de ontwikkeling van een robot. Een robot meisje om precies te zijn. Ze draagt de naam “Robotica” (had dat niet wat origineler gekund Günhter?) en zou een nieuwe attractie voor jongeren moeten worden.

Volgens Aloys, werkzaam en bekende Oostenrijker in Ischgl, zegt: “je ziet steeds minder kinderen die leren skiën en daardoor verliezen we klandizie én ook voor de nabije toekomst geeft dit zorgen”. Daarnaast zou Robotica het grote personeelstekort kunnen oplossen.

Andere functionaliteiten

Robotica zou niet alleen les kunnen geven, maar zou ook andere functionaliteiten kunnen krijgen. “Vergelijk het maar met de mogelijkheden die een smartphone biedt. Denk aan het snel kunnen vertalen van de gegeven lessen voor kinderen met verschillende nationaliteiten, of het opvragen van wetenswaardigheden via een “Siri, Alexa of Google”-achtige mogelijkheid”

AI binnen de wintersportwereld

Robotica is nog steeds sciencefiction, maar het gebruik van kunstmatige intelligentie is al lang een realiteit in het skiën en brengt zelfs zo’n absurd idee binnen handbereik. Of het nu gaat om skibrillen, skischoenen of zelfs hele testrijders in China, AI is heeft ook allang al z’n intrede in het skiën gedaan en “we weten allemaal hoe snel technologie in het algemeen en kunstmatige intelligentie in het bijzonder evolueren”, legt Günther Aloys uit.

Eerdere plannen van Günther

Günther Aloys is geen onbekende in de skiwereld en zeker niet in Ischgl. Hij staat te boek als dé hervormer van het wintersporttoerisme en heeft al menig revolutionair plan gepresenteerd. Zo heeft hij ooit een plan gepresenteerd voor een 150 meter hoog glazen kruis in Ischgl waarmee je met een lift naar een uitkijkplatform komt. Of wat dacht je van een sneeuwpoppenpark die de 1600 inwoners van Ischgl zouden moeten representeren.

Of de ski-in kerk waar je op de ski’s een kerkdienst bij kunt wonen. Ook het idee voor de aanleg van de steilste zwarte piste ter wereld komt uit zijn koker. Een ander idee is een -letterlijk- rode piste waarvan je een keer mag skiën of boarden zodat je -in het wit- je sporen kunt zien. Of verwarme straten in Ischgl. Of wat dacht je van de aansluiting van Ischgl met Serfaus-Fiss-Ladis. Nou ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Is er dan niets van zijn plannen terecht gekomen? Jawel! Hij is namelijk de bedenker van de Top of the Mountain concerten die nog altijd ieder jaar gegeven worden in Ischgl.

Hoofdfoto: Angeline Peelen

Bron: ORF.at

Geef een reactie